+386 (0)7 337 00 56 info@gipron.si

Splošne električne inštalacije

Splošne električne inštalacije opredeljujejo inštalacije, ki jih srečujemo v vseh objektih, pa naj si bo to enostaven ali zahteven objekt, enostanovanjska hiša, zidanica ali industrijski objekt. Brez njih si obratovanja ali bivanja v takem objektu ne moremo prestavljati, kar pomeni, da objekti brez teh inštalacij ne morejo obratovati.

Pojem »splošne električne inštalacije« je širok in nekateri ga opredeljujejo drugače od ostalih. Nekateri pod ta pojem vključujejo samo jakotočne inštalacije, drugi sem prištevajo tudi šibkotočne ter inteligentne inštalacije. Glede na široko področje, ki ga v našem podjetju obvladujemo, smo se odločili, da bomo za predstavitev svoje dejavnosti pod pojmom splošne električne inštalacije zajeli jakotočne in šibkotočne inštalacije, električne inštalacije v eksplozijsko ogroženih prostorih in ostale.

Izdelamo vam projektno dokumentacijo za:

  • Električne inštalacije za moč, razsvetljavo, varnostno razsvetljavo v industrijskih, poslovnih in stanovanjskih objektih.
  • Strelovod, izenačevanje potencialov in ozemljitve (notranji in zunanjji LPS).
  • Sistemi za brezprekinitveno napajanje (UPS, DEA).
  • Požarno javljanje, šprinkler črpališča in ventilske postaje.
  • Univerzalno ožičenje (računalniška podatkovna omrežja, telefonija, sistemski prostori, komunikacijska vozlišča).
  • Zunanja razsvetljava s poudarkom na LED tehnologiji in upravljanjem preko inteligentnih mikroprocesorskih sistemov.
  • Inštalacije v eksplozijsko ogroženih objektih (avtomatizacija, varnostni sistemi, splošne inštalacije, telekomunikacije).
  • Sistemi za detekcijo eksplozivnih plinov in hlapov, merjenje koncentracije kisika.
  • Protizmrzovalno ogrevanje cevovodov, ter vzdrževanje temperature tehnoloških cevovodov.

Projektu električnih inštalacij je mnogo investitorjev v preteklosti pripisovalo premalo pozornosti oz. so ta del projekta zanemarjali. Preseči moramo zastarelo in neučinkovito miselnost, kjer je v projektu obdelano samo tisto nujno, kar je potrebno za pridobitev dovoljenj za gradnjo, ostalo pa je potem ob izvedbi prepuščeno »lokalnemu električarju«, ki bo za nas izvajal inštalacije na objektu.

Razvoj in nove tehnologije terjajo usklajenost in medsebojno povezanost z ostalimi inštalacijami v objektu, ki ga gradimo. S pravilnim pristopom in zasnovo, nudijo uporabniku optimalno izrabo energentov in varčevanje pri porabi energije ter nenazadnje udobje in funkcionalnost, ki ga ta tehnologija nudi.

Želite več informacij?

Če potrebujete več informacij, ali pa imate za nas vprašanje, nam lahko pišete ali nas pokličete po telefonu.